Technieken > Ontvochtiging binnenzwembad

Bij overdekte zwembaden heerst vaak een te hoge relatieve luchtvochtigheid. De TE vochtige lucht gaat veel problemen veroorzaken. Door een te hoge vochtigheidsgraad ontstaan er schimmels, roest, ... op plafonds, muren, betegeling, ... Een teken van een te hoge luchtvochtigheidsgraad in condensvorming op de ramen. De ruimte waar het binnenzwembad gelegen is, wordt muf en gaat stinken. Kortom, een ontvochtigingsmachine is onmisbaar bij een binnenzwembad. Ze is het hart van uw volledige realisatie betreffende een binnenzwembad.

Luchtontvochtigers zijn in verschillende modellen en uitvoeringen leverbaar. Vochtige lucht wordt over een koude verdamper geblazen, zodat deze gaat condenceren. Dit condenswater wordt in de ontvochtiger via een afvoerleiding permanent afgevoerd. Nadien wordt de lucht door een warmtebatterij geblazen om deze terug op te warmen om u een aangenaam binnenklimaat in de zwembadhal te garanderen.

Door een hygrostaat en een thermostaat laten we de klant gewenste temperatuur en vochtigheidsgraad van de zwembadhal bepalen. Luchtvochtigheidsgraad tussen 50% en 65% is ideaal.

Aangezien elke realisatie betreffende een binnenzwembad verschillend is, is er een studie nodig voor elk project op zich om de meest efficiënte en rendabele luchtontvochtiger te selecteren. Verlicon is een ervaren specialist betreffende binnenzwembaden en zal dan ook met genoegen uw project bestuderen.

© Verlicon bvba | ontwerp: vingerhoets.com