Afdekking > Beweegbare bodem (vloer) zwembad

Beweegbare bodem Verlicon, actuator aangedreven

Onze beweegbare bodem is gebaseerd op een door een actuator aangedreven systeem. In principe wordt de vloer bewogen door middel van een schaarsysteem. Het hart van de vloer is een spindelsysteem. Dankzij het spindelsysteem is de vloer bijzonder veilig. Mocht zich een onwaarschijnlijk probleem voordoen, dan blijft de vloer dankzij de spindels in positie. Bij een bijvoorbeeld een kabel aangedreven vloer is dit niet het geval. Als de kabel breekt, stort de vloer naar beneden of drijft de vloer naar de hoogste stand.
De Verlicon beweegbare vloer voldoet dus aan de hoogste veiligheidseisen. Deze vloer kan 1000N/m2 dragen, hetgeen 400N meer is dan het minimale vereiste. Dit geeft de mensen die de vloer gebruiken een zeer betrouwbaar gevoel, in welke stand de vloer ook staat.
Tevens is het mogelijk de vloer te gebruiken als er geen water in het zwembad is.

Elke schaar heeft een eigen elektrische onderwateraandrijfeenheid. De eenheden werken op 24V DC. Iederen aandrijfeenheid heeft een sensor, die alle omwentelingen van de motor telt. Een PLC in het schakelbord houdt de sensoren in de gaten en stelt de motoren dusdanig bij zodat deze altijd in de juiste positie staan.
Een kleine luchtcompressor zorgt voor een kleine overdruk in het motorblok, zodat deze in evenwicht is met de waterdruk. Dit is een extra veiligheid om te voorkomen dat water het motorblok in dringt. Zo kunnen we ook een eventuele lekkages makkelijk waarnemen door de luchtbelletjes die naar boven komen.

De kabels worden door de muur geleid. In de machinekamer staan alleen het schakelbord en, indien nodig, een kleine compressor. De eisen voor de machinekamer zijn minimaal.
De schaarconstructie beweegt over rolplaten. Wielen geleiden de vloer langs de verticale wand. Het is van belang dat de wanden perfect verticaal zijn omwille van de geleiding van de vloer.
Dankzij het ontwerp van de gehele vloer, is de kracht die op de wanden wordt uitgeoefend minimaal.

Het frame is gemaakt van roestvast staal. Het wordt vervaardigd door middel van lasersnijden en zetten, dus het lassen is geminimaliseerd. Alle onderdelen zijn ontworpen om op locatie in elkaar gezet te worden. Dit is een voordeel bij de montage.


<< Terug

© Verlicon bvba | ontwerp: vingerhoets.com